Het is tegenwoordig erg belangrijk om je woning te verduurzamen. Zoals we allemaal gemerkt hebben en ook weten, is dat de energiekosten erg duur zijn. Niemand weet wat de energiekosten in de toekomst gaan doen, maar er zijn veel experts die verwachten dat de prijzen van energie aanzienlijk kunnen stijgen. Het is niet alleen voor je eigen portemonnee belangrijk om je woning te verduurzamen, want dit is ook belangrijk voor het milieu. Als je wilt weten hoe je je woning kan verduurzamen, dan ben je hier zeker op het juiste adres. 

 

Het leggen van zonnepanelen

De meeste woningen in Nederland verbruiken veel elektriciteit. Elektriciteit is dan ook een van de grootste kostenposten voor iedere woning. Je kunt deze kosten verminderen door fors te investeren in het aanleggen van zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen namelijk elektriciteit opwekken uit de straling die van de zon komt. Een van de grootste nadelen van het aanleggen van zonnepanelen, is dat het erg prijzig kan zijn. Gelukkig heb je wel recht op een subsidie van 21%. Dit houdt in dat je 21% korting krijgt op het aanschaffen van zonnepanelen. 

 

Je woning isoleren

Als je in een oudere woning woont, dan is het belangrijk om te starten met het isoleren van je woning. Het zou namelijk erg zonde zijn als je duizenden tot tienduizenden euro’s investeert in het verduurzamen van je woning, terwijl dat geen zin heeft. Je verliest bij een niet geïsoleerde woning onwijs veel energie en dat is erg zonde. Helaas is het isoleren van een woning ook erg prijzig, maar het heeft veel voordelen te bieden. In het verleden was het mogelijk om hier een subsidie voor aan te vragen bij de overheid, maar dit is niet meer mogelijk. Wil je weten wat je mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het isoleren van woningen. 

 

Vraag een financiering aan

Wanneer je je woning gaat verduurzamen, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat het verduurzamen duizenden euro’s kan kosten. Dit is natuurlijk onwijs veel geld, maar het is het zeker waard. Mocht je het niet kunnen betalen, dan kan je altijd een hypotheek voor verduurzaming afsluiten. Ook is het een optie om het huidige hypotheek bedrag verhogen, maar je moet er wel rekening mee houden dat het dan langer duurt voordat je je hypotheek afbetaald hebt. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je huidige kredietverstrekker.